Nazorg Navel/Tepelpiercing

Hoe lang duurt de genezing!

De genezing varieert van 3 maanden tot 1 jaar. (theoretisch) dit is bij iedereen anders. Tenzij je, je strikt aan de verzorging houd.

KRAB EN PULK NIET AAN JE HUID/PIERCING DIT OM ONTSTEKINGEN TE VOORKOMEN.

Hierdoor ontstaat er een open wond en komen er bacteriën bij, waardoor er een vieze ontsteking ontstaat. Ontstekingen ontstaan doordat je zelf of andere aan de piercing zitten.

DON’TS

Wat een ander ook zegt, Gebruik nooit alcohol/sterilon/jodium/betadine of waterstofperoxide. Hierdoor geneest je huid/wond niet sneller, resultaat! het alleen maar pijnlijk gaat worden. Je maakt hierdoor de doorsteek alleen maar groter met de kans dat je je Piercing eruit kunt halen of eruit groeit.

KIJK UIT:

Dat je je nergens aan stoot of blijft haken, hierdoor kan je Piercing uitscheuren of worden afgestoten.

Maak je Piercing/Huid 1 x per dag tijdens het douchen schoon?

De beste en makkelijkste manier is de piercing pas aan het eind van het douchen schoon te maken. Dit omdat je handen/nagels aan het einde van het douchen schoon zijn. Maak je huid/piercing voorzichtig schoon en verwijder voorzichtig alle korstjes die op de piercing en je huid zitten met een wattenstaafje. Spoel na het schoonmaken zeep en shampoo resten goed weg met voldoende water. Dit om irritatie van de huid te voorkomen. Droog de huid rond de piercing voorzichtig deppend af. Gebruik hiervoor altijd een schone handdoek of tissue.

ZWEMMEN/BADDEREN!

Zou je dit willen! dan kan dit de volgende dag al. Je zult hiervoor je piercing moeten afplakken met een aqua pleister. deze is bijna bij iedere drogisterij te krijgen. Deze pleister is waterdicht maar ademt wel. Na het zwemmen/badderen haal je de pleister naar het douchen er gewoon weer af.

Wat te doen bij een ontsteking, (HAAL DE PIERCING ER NOOIT UIT)

Hierdoor sluit je de huid/wond af en de ontsteking kan je lichaam niet meer uit, het wordt hierdoor zelfs erger. Een ontsteking herken je heel gemakkelijk. Hierbij is de huid gezwollen en komt er geel/groen vocht uit (pus) zal dit het geval zijn! Doe dan het volgende….. Ga direct naar de huisarts.