Nazorg Lip – Neus – Oor

Hoe lang duurt de genezing!

De duur van genezing varieert van 3 maanden tot 1 jaar.( theoretisch ) Mits je je strikt aan de hieronder beschreven verzorging houdt.

KRAB GEEN KORSTJES VAN DE HUID/PIERCING AF.

Blijf de eerste 3 maanden met je vingers van je Piercing en laat ook een ander er niet aankomen- dit is namelijk de grootste oorzaak voor/van ontstekingen.

Hoe maak ik de piercing schoon

Gebruik hiervoor nooit

Alcohol,sterilon,jodium,betadine of waterstofperoxide. Hierdoor genees je wond niet maar maak je de doorsteek alleen maar groter en is er kans op ontsteking.

1 x per dag tijdens het douchen

De beste en makkelijkste manier is de piercing pas als laatste schoon te maken. Dit omdat je handen aan het einde van het douchen schoon zijn. Dus was/douche je zoals je altijd doet. Maak je piercing/huid voorzichtig met een wattenstaafje aan het einde van het douchen schoon Verwijder voorzichtig alle korstjes die op de piercing en huid zitten. Spoel na het schoonmaken de zeep/shampoo resten goed uit met water. Deze werkt anders te lang door waardoor de huid geïrriteerd raakt. Droog de huid rond de piercing voorzichtig deppend af. Gebruik hiervoor altijd een schone handdoek of tissue. Doe voor het slapen gaan een kleine pleister op je piercing. Dit om onverwacht contact met je handen te voorkomen en je deze er niet uit rukt.

Wat te doen bij een ontsteking,

Direct naar de huisarts Een ontsteking herken je heel gemakkelijk. Hierbij is de huid gezwollen en komt er geel/groen vocht uit. Indien de zwelling erger wordt gebruik dan ijs om de zwelling tegen te gaan. Gebruik nooit alcohol/sterilon/jodium/betadine of waterstofperoxide, als je een ontsteking hebt.

(HAAL DE PIERCING ER NOOIT UIT) Hierdoor sluit je de huid/wond af en de ontsteking kan je lichaam niet meer uit, het kan hierdoor zelfs erger worden.