Nazorg piercing

Verzorging Piercing

Hoe lang duurt de genezing!

De genezing varieert van 3 maanden tot 1 jaar. (theoretisch) dit is bij iedereen anders. Tenzij je, je strikt aan de verzorging houdt.

KRAB EN PULK NIET AAN JE HUID/PIERCING DIT OM ONTSTEKINGEN TE VOORKOMEN.

Hierdoor ontstaat er een open wond en komen er bacteriën bij, waardoor er een vieze ontsteking ontstaat. Ontstekingen ontstaan doordat je zelf of andere aan de piercing zitten.

DONT’S

Wat een ander ook zegt. Gebruik nooit alcohol/Sterilon/Jodium of Betadine op een wond. Hierdoor geneest je huid/wond niet sneller, resultaat! Het gaat hierdoor alleen maar pijnlijker worden. Hierdoor maak je de doorsteek alleen maar groter. Resultaat! Dat je de Piercing eruit moet halen of hij eruit groeit.

KIJK UIT

Dat je nergens tegen aan stoot of blijft haken, hierdoor kan je Piercing uitscheuren of worden afgestoten.

Maak je Piercing/Huid 1 x per dag tijdens het douchen schoon?

De beste en makkelijkste manier is de piercing pas aan het eind van het douchen schoon te maken. Dit omdat je handen/nagels aan het einde van het douchen schoon zijn. Verwijder voorzichtig de eventuele korstjes die op de piercing en je huid zitten met een wattenstaafje. Spoel na het schoonmaken zeep en shampoo resten goed weg met voldoende water. Dit om irritatie van de huid te voorkomen. Droog de huid rond de piercing voorzichtig deppend af. Gebruik hiervoor altijd een schone handdoek of tissue.

ZWEMMEN/BADDEREN!

Vermijd (bubbel)baden, zwembaden, sauna’s en stoombaden.

Wat te doen bij een ontsteking, (HAAL DE PIERCING ER NOOIT UIT)

Let op: de huid rondom je piercing kan direct na het Piercen rood worden en flink opzwellen. Dit is normaal. Maar neem contact op met de huisarts als:

· Je je zorgen maakt over de genezing;

· Je binnen een paar dagen na het zetten van de piercing ziek wordt of koorts krijgt;

· Lichamelijke klachten zoals jeuk en roodheid binnen 48 uur na het zetten niet afgenomen zijn;

· Je 24 uur na het zetten ineens nieuwe klachten krijgt, of de klachten verergeren;

· Je de piercing wilt verwijderen tijdens het genezingsproces (bijvoorbeeld vanwege klachten of uitgroei- of afstotingsverschijnselen).