Nazorg Tongpiercing

Belangrijk: Lees dit aandachtig!

Het ligt volledig aan jezelf hoe je piercing zal genezen. De piercing is met de grootst mogelijke zorg gezet. Voor de verzorging van je piercing ben je zelf verantwoordelijk. In deze nazorg wordt beschreven hoe de piercing verzorgd moet worden. Het is heel erg belangrijk om je te houden aan datgene dat hier staat. Als je, je er niet aan houdt, dan zal het resultaat van de genezing hier ook naar zijn. Dus neem het in ieder geval serieus!

VERZORGING: Poetsen/Spoelen 3 maal daags gedurende 3 weken. ’s morgens, ’s middags, ’s avonds. Dit doe je meteen na het eten, gebruik hiervoor een suikervrije tandpasta, B.V. Paradontax De 3e maal poets je ook zachtjes de bovenkant van je tong. Dit om evt. gele aanslag te verwijderen. Spoelen doe je 15 min na het poetsen. Dit doe je met een ANTISEPTISCH spoelmiddel, het best geschikt hiervoor (Oral B Sensitive)

Koelen met IJS…. Alleen met waterijs. Geen roomijs omdat dit te snel smelt en dus niet genoeg koelt. Dit om eventuele zwelling en pijn aan je tong te verzachten. Dit doe je ong’ één week zo vaak mogelijk. Het is toegestaan om tijdens de genezing pijnstillers nemen.

ETEN: De verhalen dat je alleen maar Pudding, Vla, Brinta, Pap of vloeibaar moet/mag eten is een fabel. Je mag/kunt gewoon alles eten en drinken wat je wilt, maar doe dit wel rustig/voorzichtig. Heb je toch moeite met eten! Doe dan het volgende: maak je eten zo fijn als mogelijk. Dit scheelt je een hoop kauwen, en je hoeft je tong niet zo veel te bewegen.

Vragen/Problemen!

Ik hoop dat de genezing van je piercing goed verloopt. Mocht je ondanks alles toch nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.

Ik help je graag met advies.